VALÈNCIA LA MEMÒRIA ACOLORIDA

VALÈNCIA LA MEMÒRIA ACOLORIDA

Editorial:
DRASSANA
Año de edición:
ISBN:
978-84-126889-6-2
Páginas:
172
Encuadernación:
Rústica
Disponibilidad:
Disponibilidad inmediata
Colección:
ODISSEA

Descuento:

-5%

Antes:

21,95 €

Despues:

20,85 €
Comprar

Les fotografies, postals i retrats antics ens mostren una València en blanc i negre, però, evidentment, la ciutat no ho era, sinó que estava plena de color. És la València que Xavier Oms il·lustra a través d'una huitantena de fotografies colorejades i profusament comentades, per a rescatar la memòria del cap i casal entre les dècades de 1850 i 1930.

Un recorregut visual i sensorial que ens mostra la primera fotografia en paper feta a Espanya, les panoràmiques d'una València encara emmurallada, els Poblats Marítims que immortalitzaren Sorolla i Blasco Ibáñez, la plaça del Mercat, la plaça Redona, les covetes de Sant Joan, el passeig de l'Albereda, el palau Ripalda, el senyorial carrer de la Pau, la fèrtil Horta o l'omnipresent riu Túria.

Però no només són llocs i monuments, sinó també la vida urbana, la que portava repatriats de la Guerra de Cuba, omplia la Baixada de Sant Francesc amb el seu tràfec comercial, donava impuls a l'Exposició Regional Valenciana de 1909, feia festa en les Falles, veia passar un enorme Zeppelin per dalt del Micalet o patia els bombardejos de la Guerra Civil. Una memòria acolorida per a goig i reflexió de tots.

Otros libros del autor