LLIBERTAT ÉS INDIVISIBLE

LLIBERTAT ÉS INDIVISIBLE. ANTOLOGIA D'ARTICLES

Editorial:
ALFONS EL MAGNANIM
Año de edición:
Materia
Valenciano
ISBN:
978-84-7822-022-9
Páginas:
464
Encuadernación:
Rústica
Disponibilidad:
Disponible en 1 semana
Colección:
PAPERS DE PRENSA

Descuento:

-5%

Antes:

14,00 €

Despues:

13,30 €
Comprar

Aquesta selecció de cent huit articles de Perucho, entre els milers que va publicar, té per objecte recuperar la seua figura com a periodista i oferir al lector actual una mostra representativa dels seus propòsits com a publicista. Escrits tant en valencià com en castellà i ordenats cronològicament, s'han distribuït en cinc blocs temàtics. Perucho descriu el panorama europeu d'entreguerres, observa l'ascens del nazisme i vaticina una pròxima guerra provocada pel feixisme. També examina el paper de la Societat de Nacions en relació amb la qüestió de les minories europees.
Analitza la política espanyola de l'últim període de la dictadura i del sexenni republicà, i presta una atenció especial a l'Estatut de Catalunya, que considera un model per a les aspiracions valencianes en matèria d'autonomia. En els articles escrits durant la guerra civil defensa la posició de la Unió Soviètica i reclama la unitat de les milícies populars.
«Historia de un fracaso» i «Sorpresa y alegría de México» són dos textos inèdits que hem inclòs també en aquesta edició.