GUERRILLERS I BANDOLERS ALS PORTS DE TORTOSA-BESEIT

GUERRILLERS I BANDOLERS ALS PORTS DE TORTOSA-BESEIT. DE LA GUERRA DEL FRANCÈS ALS MAQUIS

Editorial:
ONADA EDICIONS
Año de edición:
ISBN:
978-84-18634-43-7
Páginas:
216
Encuadernación:
Rústica
Disponibilidad:
Disponibilidad inmediata

Descuento:

-5%

Antes:

18,00 €

Despues:

17,10 €
Comprar

Aquest llibre pretén fer una aproximació a uns personatges molt especials, guerrillers —carlistes, maquis…— i bandolers, que en el temps que s'escola entre la guerra del Francès i la lluita antifranquista es van ensenyorir d'un escenari també força singular, els Ports de Tortosa-Beseit i les terres que els envolten. Protagonistes de les lluites i la violència que va acompanyar la soferta vida dels masovers i vilatans que subsistien en un terreny de gran bellesa, però esquerp amb ganes, desperten en l'autor l'interès per conèixer per què els Ports, per què llavors i per què ells.
Paral·lelament l'autor ens explica, de manera divulgativa i entenedora, els canvis i les continuïtats que es donen durant tot el període en aspectes com ara les formes de combat i de delinquir, l'equipament i l'armament, l'organització i la ideologia —especialment a les guerrilles—, la manera d'ocupar el territori, les formes de vida i de relacionar-se amb els paisans, etc.
Finalment, relata les peripècies d'una petita mostra representativa d'aquells protagonistes —individuals o col·lectius— que li han semblat més singulars i més lligats al territori. En total, presenta vint casos repartits entre les set etapes en què ha dividit l'estudi.
Tot plegat s'acompanya d'una més que interessant mostra de mapes i dibuixos que, per ells mateixos, donen sentit a una obra d'aquestes característiques i n'amoroseixen el contingut.