ELS PORTS: FRANQUISME I REPRESSIÓ, CIUTADANIA I MEMÒRIA

ELS PORTS: FRANQUISME I REPRESSIÓ, CIUTADANIA I MEMÒRIA

Editorial:
ONADA EDICIONS
Año de edición:
ISBN:
978-84-18634-49-9
Páginas:
304
Encuadernación:
Rústica
Disponibilidad:
Disponibilidad inmediata

Descuento:

-5%

Antes:

22,00 €

Despues:

20,90 €
Comprar

Una societat que ha viscut episodis traumàtics es troba immersa en una sèrie de tensions polítiques i ideològiques que determinen com i què es recorda i què s'oblida, i quin tractament dona als seus espais de memòria.
La Guerra Civil va sacsejar la vida a tots els pobles de la comarca dels Ports, no sols per la violència i el cost humà en vides humanes que va suposar, sinó també per les importants transformacions socials i econòmiques que es van intentar impulsar en l'etapa republicana i les expectatives que s'hi van generar. La nostra comarca va ser el primer territori de la província de Castelló que va patir combats i va ser conquerida en primer lloc per les tropes franquistes.
Aquest treball recull noves informacions sobre aquesta convulsa etapa de la nostra història, i aporta un estudi sobre la repressió franquista i sobre els nostres espais de memòria. Pretén obrir, entre els habitants de la comarca i les seues institucions, la reflexió, el debat i l'anàlisi sobre la història i la memòria dels que han estat exclosos de l'imaginari col·lectiu i de la representació social del passat.
Oferir unes referències històriques i biogràfiques que ajuden a construir una memòria democràtica al territori està directament relacionat amb la revisió del discurs històric d'una societat i la construcció de ciutadania. Cal que el record i la commemoració es representen en els espais de memòria per a entendre el nostre passat, així es poden convertir en un referent per a projectes educatius, turístics i culturals, i impulsar una cultura de la pau.